Knalharde speedrock van Peter Pan Speedrock

_GJO8014
Voorafgegaan  door een snel, hard en enthousiast optreden van Death Alley was het optreden van Peter Pan hierop, een mooi vervolg. Voor een zaal vol kenners speelden ze de barsten in de wanden. De mascotte van de band, Big Dennis zong ook weer een aantal nummers en het publiek….. dat reageerde uitbundig op de gespeelde nummers en de brulden alle teksten mee.

Over het volume gesproken, als je voor de boxen stond te fotograferen dan gingen je longen en de darmen vanzelf mee resoneren. Soort Speed-Rock-Darm-massage dus. Het fameuze “ramdansen” voor het podium maakte het optreden weer compleet.

“Voor een band als Peter Pan Speedrock zijn eigenlijk een aantal steekwoorden al genoeg: vuig, vies, snel en hard! De Eindhovenaren gaven sinds de oprichting in 1996 al meer dan 1700 shows weg en weten nog steeds de zalen te vinden met hun mix van punkrock, hardrock, metal en rockabilly. Peter van Elderen (zang en gitaar), Bart Nederhand (drums) Bart Geevers (basgitaar) en wellicht ook mascotte Dikke Dennis komen na een aantal jaren van Apeldoornse stilte gelukkig nu ook weer eens naar Gigant.”  Zo stond het optreden aangekondigd.

Ik heb het word “vuig” nog even nagezocht. Maar ik vond het optreden niet laag, gemeen, slecht of vies. Maar misschien sloeg het op de teksten. De bandleden waren juist heel aardig. Om een idée te geven, na afloop was er voor iedereen bij het podium even aandacht, tijd om een compliment in ontvangst nemen en een fan blij maken met een set drumsticks. Gewoon even tijd nemen om met de fans na te  kauwen op een geslaagd optreden.

Voor wie het gemist heeft…. Ze spelen ook op zaterdag tijdens Paaspop 2014.