Live from Buena Vista: The Havana Lounge in Orpheus

DSCF3435
Weer eens een ander begin van een optreden, iedere muzikant kwam apart het podium op en werd met naam en toenaam, voorgesteld. Het bleek overigens wel bij de avond te passen, want voor het etaleren van de muzikale kwaliteiten van de heren en de dame bleek ruim de gelegenheid. Soms iets te, want het muzikale duel tussen trombone en trompet was knap maar haalde de snelheid uit het muzikale moment.

 

The Havana Lounge is een combinatie van bekende, oudere sterren en een nieuwe generatie Cubaanse muzikanten, samengesteld uit leden van de Buena Vista Social Club en Afro Cuban All Stars. De avond begon rustig met de bekende nummers zoals Chan Chan waarbij jazzy tussenspel niet geschuwd werd. Misschien lag het aan mijn gevoelige oren maar ik vond het geluid te hard, had van mij wat intiemer gemogen. Of het gewenning was of dat het volume was bijgesteld weet ik niet maar later paste het muzikale plaatje beter waardoor ik echt kon genieten van een nummer waarbij de de bugel samenspeelde met de piano, zo mooi, zo melancholisch. Wat een vakmensen en wat een gevoel werd er in dat samenspel gebracht. Heerlijk.

Terwijl de temperatuur buiten toch bijna zomers was geweest kwam de temperatuur binnen maar langzaam op gang. Ik had de indruk dat men voor de pauze vooral kwam om te luisteren want ondanks de uitnodiging om mee te gaan klappen, zwaaien of dansen duurde het tot na de pauze voordat de sfeer er echt inzat, maar toen was het dan ook raak. Zelfs tussen de rijen ging men staan om op de muziek mee te swingen. Dat er liefhebbers en kenners in de zaal zaten bleek ook wel uit het feit dat de refreinen meegezongen werden. De romantiek zag je voor het podium opbloeien door het laatste nummer….. Dos Gardenias, een perfecte afsluiter van een leuke avond.