Isabelle Amé in Gigant muziekcafe,

_GO42075De voorinformatie van Gigant gaf aan dat we hier te maken kregen met een band en een jongedame  (1988) met een afgeronde opleiding  (Rockacademie) en met reeds de nodige ervaring qua optredens. Na haar optreden op Festival Mundial, Huntenpop en de mainstage van Brabant Open Air speelde Isabelle Amé op uitnodiging van Guus Meeuwis,  in zijn voorprogramma. Waarom deze informatie van leeftijd en opleiding? Omdat je dan makkelijker het enthousiasme, de teksten en de geschoolde stem kunt plaatsen.

Haar sound (folk) heeft zondermeer iets spontaans en vrolijks en wordt door Isabelle met “verhaaltjes” verbonden. Over Echte Liefde en de kick die je daar van krijgt wordt gevolgd door een liedje (eigen woorden) dat ze gemaakt heeft voor een vriendin die de Echte Liefde elke maand ervaart en daar moedeloos van wordt. Want op elk potje past een dekseltje.

Een andere wijsheid die ik jullie niet wil onthouden is: Ik ben blij met de dingen die ik niet heb want die kan ik nog krijgen. Naïef? Ja zo kun je dat noemen maar als het met zoveel serieus plezier gebracht word, ga je het gewoon geloven. Leuk toch?  De muziek is meestentijds zo vrolijk van toon dat het publiek mee gaat deinen en steeds enthousiaster wordt. Dit wordt door Isabelle ook gesignaleerd en je ziet haar gaan genieten van haar eigen optreden en bedankt haar publiek er ook voor.

It’s OK was volgens de setlist “geprogrammeerd” als toegift maar vertelde ze eerlijk, daar hield ze niet van en daarom werd het nummer in het geheel opgenomen en het programma mee afgesloten.

Want toen was het op, zo spontaan dus.

Zang: Isabelle Amé
Gitaar: Rutger Dijkhuizen
Piano/Accordeon: Noah Seelmann
Bas: Pim Walter
Drums: Sebastiaan Brouwer
Banjo: Rolf Verbaant