The Bluesbrothers In Orpheus…… Approved.

DSCF2250-bewerktWie heeft de film niet gezien met Elwood en Jake Blues als The Bluesbrothers, in ieder geval alle aanwezigen in de zaal dat was wel te merken aan het enthousiasme. Als je naar zo’n musical? gaat heb ik natuurlijk de film in mijn achterhoofd en verwacht ik dan ook gelijkenis. Wat het uiterlijk betrof was de casting perfect geslaagd, uiterlijk stem gedrag…. het klopte met mijn herinnering. Wat sound betrof, bleef ik wachten op die gelijkenis met vroeger. Die hoorde ik vaak niet. Was de voorstelling daarmee een teleurstelling? Nee, mijn verwachtingen moesten alleen even bijgesteld worden. Toen dat gebeurd was kon ik ook echt van de show genieten.

Perfecte musici (The Fabulous Billy Walton Band), de Blueettes met strotten waar je de rillingen van kreeg en natuurlijk Elwood en Jake (Brad Henshaw)die de show droegen. Swingende nummers die mensen uit hun stoelen bracht en de ruimte zochten om te swingen in de gangpaden. De oefeningen in (dans)gebaren in Flip, Flop, Fly , hardop meezingen met de bekende hits als Everybody, Think  en Soulman. Het publiek was er gek op en deinde en danste mee. Ook de persiflage van Joe Cocker in Buzz was een hele sterke, mits je ook het show aspect accepteerde doordat Jake en Elwood gekleed waren in bijenstreepjes. Een paar solo’s er tussen voor de rust en waar de zaal stil van werd en hop daar ging het weer. Wat een energie straalde en gaven deze mensen, heerlijk! Ik verliet swingend de zaal vergetend dat niet alles “orgineel” klonk. Approved dus.