Het verjaarsfeestje van Kenny B in Gigant

Op de avond voor 1 november trad Kenny B op voor een bijna uitverkochte zaal. In het voorprogramma Gerson Main. Laat ik het voorprogramma bespreken door me af te vragen…. Waarom draagt iemand in die bloedhitte van een volle zaal, een witte bontmuts!?

 

Na een korte pauze kwam Kenny B zijn naam waar maken, want laten we eerlijk zijn sfeer maken kan hij als de beste. Het register werd volledig opgetrokken. De zaal losmaken met zijn reggea nummers, de zaal weer rustig krijgen met prachtige nummers zoals: Als je gaat, e.a. Zijn stem, slechts begeleid door ’n gitaar.

Zijn (kinder)fans gelukkig krijgen door ze op het podium te vragen en samen met hun te gaan zingen. Die adoratie en die glimlach als ze weer het podium af gaan, hoe gelukkig kan iemand je maken..En dat gewoon op zijn verjaardag (1 november 1961, ja ja) optreden en als beloning een ‘Lang zal hij leven’ van de hele zaal toegezongen krijgen.

 

Er was ook ruimte voor solo’s van zijn back up vocals, de dames konden overigens een aardige strot zingen om het zo maar even plastisch te zeggen. Dan weer de toetsenman die even een drumsolo kwam geven, iedereen kreeg de ruimte. Een jamsessie op een verjaardagsfeestje. O ja en had ik al gezegd dat de drummer op Stevie Wonder leek?

 

Dan weer tussen het publiek gaan staan zingen en hup het podium weer opspringen. Energie! Kortom zoveel beweging als er in de muziek zat was er ook in Kenny B.

Wat mij overigens opviel was dat het publiek een enorme bandbreedte in de leeftijden had. Jonge kinderen met hun ouders tot aan leeftijden waarop men grootouder zou kunnen zijn… en niemand die stil kon blijven staan. De handen omoog en de heupen in de uitslag. Feest!